top of page
20200203_132051.jpg

בטון מלוטש

הבטון המלוטש נעשה במראה טֵרַצוֹ, ולאורך שנים נעשה פופולארי מאוד עבור מגוון חללים ושימושים. בזכות טכניקות וחומרי גלם טובים יותר, ניתן ללטש משטחי בטון לרמת גימור גבוהה מאוד. השיטה מתאימה מאוד הן עבור משטחי בטון חדשים והן עבור משטחי בטון ישנים, והוא נפוץ במשרדים, שטחים מסחריים ומחסנים, וגם בבתים פרטיים.

בטון מלוטש

יתרונותיו של הבטון המלוטש

מצוין לעיצוב: הבטון המלוטש נעים למראה וניתן לצרוב אותו על-מנת ליצור גוונים חדשים. כמו-כן, ישנה גמישות בעיצוב קו המתאר של המירצף (הבטון הנוזלי נוצק לתוך מסגרות הנבנות בשטח בקווים ישרים או מעוגלים).
מצוין לבנייה ושיפוץ: זמן הביצוע קצר ותהליך העבודה פשוט יחסית ונוח לשילוב בצורכי הבנייה/השיפוץ.
מצוין בתחזוקה: הבטון המלוטש עמיד מאוד ומתאים במיוחד עבור רצפה שאינה דורשת טיפול, הוא נוח מאוד לניקוי ותחזוקה – ולכן גם פופולארי מאוד.

 

איך זה נעשה?
א.    שלב התכנון:
בשלב המקדים, בוחרים את הדוגמא והגוון המדויקים ומתכננים את השטח בעזרת אדריכל נוף, מעצב גנים, או על-ידי הלקוח עצמו, הנעזר בניסיון הרב שלנו.
ב.    שלב היציקה:
שלב זה כולל חמש פעולות לפי הסדר הבא:
מדידת גבהים לקביעת שיפועים, בניית מסגרות (טפסנות) לקביעת גבולות המשטח, פיזור רשת 6/20, יציקת בטון בעובי של כ-10 ס”מ, ולבסוף החלקת הבטון בעזרת מכשיר "הליקופטר".
ג.    שלב הליטוש והסיומת:
ממתינים יממה להתייבשות הבטון ואז חורצים "תפרים" במשטח לניווט סדקים, במודולים של 2X2 מטר. ממתינים שבוע נוסף ומבצעים את פעולת הליטוש בעזרת יהלומים. הליטוש נעשה באחת משלוש אפשרויות המעניקות נראות שונה: ליטוש עדין (נראה כמו נקודות עדינות על הבטון, "מלח-פלפל"), ליטוש עמוק למחצה (פה ושם אבנים קטנות וגדולות), וליטוש עמוק (חשיפה מלאה של אבני הבטון). 
לאחר מכן, ממתינים שבוע, שוטפים את המשטח ומכינים אותו לציפוי בחומר איטום, סילר – פולימר נוזלי שמגן על הרצפה מפני כתמים.

bottom of page